DE BUURT

De Liberation-wijk, vlakbij het hypercentrum van Nice, een directe verlenging van de Avenue Jean Médecin, is een bloeiende burgerlijke wijk die de laatste jaren een opleving heeft doorgemaakt.
Bekend om zijn animatie, heeft het veel restaurants, cafés, delicatessenzaken; maar bovenal een grote openluchtmarkt met meer dan 120 kramen die dagelijks tal van lokale kwaliteitsproducten aanbieden.

Gare du Sud grenst aan Place Charles de Gaulle en is volledig opnieuw ontworpen. Het was vroeger een eenvoudig treinstation en wordt geherstructureerd om zichzelf om te vormen tot een vrijetijdscentrum met meer dan 3.500 m2 winkels, restaurants, een multiplexbioscoop, een sportcentrum en een overdekte markt. Tegelijkertijd zullen gebouwen worden gebouwd voor gratis toegang voor gezinnen uit Nice, evenals een studentenresidentie.

NICE CENTRE Nieuwbouw T2 woning kopen Zuid Frankrijk

Het renovatieprogramma is gelegen in deze zeer aantrekkelijke wijk met een levendig stadsleven. Het bestaat uit twee gebouwen in Haussmann-stijl.
Het ontvouwt zich op twee brede en heldere slagaders, waarvan er één, bekend om zijn beroemde markt, een reeks gevels biedt die opmerkelijk zijn vanwege hun bloemenversiering.

Perfect voorbeeld van wat de Roaring Twenties aan de Rivièra voortbrachten, de ramen in baaien en terrassen wisselen in een bekwaam spel de ingangen van het licht en de gebeeldhouwde massieven af.

Onder het gebladerte dat voor frisheid en schaduw zorgt, zullen de burgerlijke appartementen worden bediend door grote bijgebouwen waar de liften en trappenhuizen in Belle Epoque-stijl hun marmer zullen zien herstellen en hun houtwerk behouden zullen blijven.

Bijzondere zorg zal worden besteed aan het uitlichten en inkleuren van dit gebouwencomplex, dat een van de mooiste adresjes aan de laan belooft te worden.

TROEVEN VAN HET RENOVATIEPROGRAMMA VAN HET CENTRUM VAN NICE

– Centrale wijk van Nice
– Uitbreiding van Avenue Jean Médecin
– Tramlijn T1 op 200 m, halte: Garte Thiers
– 5 minuten lopen van het stadscentrum
– 2 minuten lopen van het treinstation

Map