Wonen aan de Côte d’Azur betekent ook iedere dag Lekker eten aan de Côte d’Azur. Zoals een Dorade visje. Dorade wordt overal op de menukaart aan de kust aangeboden. De bereiding door de Franse koks is vaak zo simpel mogelijk. Het is een typisch Middellandse zee visje en ik haal onze dorade’s bij de visafslag in de oude haven van Cagnes sur Mer. ‘sMorgens gevangen en ‘savonds op je bord; verser kan het niet!
Ik maak met regelmaat een verse Dorade klaar, en het lekkere is dat je dit visje op verschillende manieren kan bereiden. Mijn voorkeur gaat uit om de Dorade in aluminium folie in te pakken en op de bbq te leggen. Dan heb ik ook nog tijd om een roseetje in de zon te drinken. Misschien is het voor u nog wat te fris voor een barbecue ? Dan is de oven ook een goede oplossing;-) Dit is een snel, simpel en heerlijk recept:
Wat heeft u nodig?
1 grote Dorade van 800 gram of 2 kleintjes. [Ik laat het visje van te voren lekker schoonmaken!]
Bosje basilicum, bosje koriander, 2 teentjes knoflook, 1 grote citroen. 2 tomaten, zout en peper.
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Snij de kruiden klein, vermeng de kruiden met citroensap, knoflook, zout en peper.
Bereidingswijze
Leg de vis op een groot stuk aluminium folie van minimaal 70 cm om de Dorade straks helemaal in te pakken.
Vul de binnenkant in met het kruidenmengsel. Giet er een beetje olijfolie overheen. Leg op de Dorade 2 plakjes gesneden tomaten en giet er nog een beetje citroensap over.
Pak het visje in met de aluminiumfolie en braad de Dorade in de oven in zo’n 20-25 min gaar. Stand oven 180 graden. Haal de vis uit de oven, vouw het pakketje open en laat de Dorade 1 minuutje rusten.
Heerlijk met een groene salade en aardappeltjes. Bon appetit en proost!
Tot volgende week,
Jo